Gebruik de hefboom op goud en de goudprijs - Goudaandelen

Ga naar de inhoud

De hefboom op de goud koers, hoe werkt deze?Ik ga het u uitleggen met een makkelijk voorbeeld.

Stel even, het kost een goudmijn bedrijf 1000 dollar om een ounce goud te winnen en te verwerken tot een te verkopen stuk goud.
De goudkoers staat op 1100 dollar. De winst is dan dus 100 dollar per ounce.

Als nu de goudprijs stijgt van 1100 naar 1200, dan is dat grofweg 7% winst voor iemand die fysiek goud in bezit heeft.

Het goudmijnbedrijf maakt nu echter geen 100 dollar winst per ounce, maar die 100 dollar winst is nu 200 dollar winst per ounce geworden! Een winststijging van maar liefst 100%. Dát is de hefboom en dat hakt er dus stevig in. Via deze weg zien we goudaandelen vaak enorm snel stijgen bij een op zich niet zo heel dramatische stijging van de goudkoers.

hefboom op goud

Het is daarmee niet gezegd dat de koers van het goudmijn bedrijf 100% zal stijgen, maar hun financiële plaatje ziet er wel ineens heel veel rooskleuriger uit en dat zal vrijwel zeker meer dan 7% koerswinst opleveren.
Het vervelende bij beleggen is dat er geen zekerheden zijn. "Vrijwel zeker" is geen 100% zekerheid. Er is een theoretische kans dat het minder dan 7% is, maar reëel gezien is de kans heel groot dat het heel veel meer dan 7% winst zal zijn en het kan zelfs zo zijn dat het aandeel meer dan 100% in koers stijgt.
De hefboom werkt dus heel mooi als de koers 'uw' richting op gaat.

Bestel hier het goudrapport!

Terug naar de inhoud